Wosinsky Mór Múzeum - Szekszárd

Dátum

2020 February 01.

Helyszín

Szekszárd

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum öt állandó kiállítással várja a Látogatókat: Látványtár, A tolnai táj évezredei az őskortól a honfoglalásig, Örökségünk – Tolna megye évszázadai, Megelevenedett képek – Egy kisváros a századfordulón és a Pincemúzeum – gyerekfoglalkoztató tér.

Asztalfoglalás

A tolnai táj évezredei az őskortól a honfoglalásig

A Wosinsky Mór Megyei Múzeum régészeti kiállítása a Tolna megye területén élt emberek életmódjának változásait mutatja be az őskortól a honfoglalásig.

Örökségünk – Tolna megye évszázadai

Az Örökségünk. Tolna megye évszázadai címet viselő állandó kiállítás a hagyományos világ bemutatását állítja középpontba, egy olyan világot, melynek legalábbis felső időhatárai nagyon elmosódottak.

Megelevenedett képek – Egy kisváros a századfordulón

A “Megelevenedett képek” című kiállítással sétára invitáljuk a látogatót olyan díszletek közé, amelyek a századfordulós Szekszárd világát idézik. A kulisszákon megjelenő óriás méretű fényképek segítségével szeretnénk érzékeltetni annak a városnak a hangulatát, amely önmagához képest éppen ekkor tett jelentős előrelépést az urbanizáció területén, amely azonban mégis megmaradt bortermelő kisvárosnak, egy olyan időszakban, amikor Budapest igazi világvárossá lett, a szomszédos megyeszékhelyek – Pécs és Kaposvár – pedig egyre inkább nagyvárosi külsőt öltöttek.

Cím: 7100 Szekszárd, Szent István tér 26.

Tel/fax: +36 74 316 222

Árak:   6-26 év: 400 Ft/fő

            Felnőtt: 800 Ft/fő

            6 év alatt és 70 év felett: ingyenes

Asztalfoglalás

Díjaink

Kapcsolat

Cím

7133 Fadd, Dunasor 53.
Asztalfoglalás